Етикети

неделя, 4 ноември 2012 г.

Торта шевна машина

С тази торта участвах в Тортено предизвикателство на тема:  Предмети от бита/Свещи/Посуда/Мебели 
Това е тема във форума на Бг мама, в която желаещи момичета с тортено хоби, се събираме и забавляваме. Идеята е обмяна на опит и няма състезателен характер.
Тортата е еклерова с домашни еклери, които напълних с крем Ижел, блатовете са пандишпанови ванилови, сиропирани с прясно мляко, а крема между тях е Голди микс ванилия с парченца банан.
А сега за идеята. Не знам дали съм споделяла, но предишното мое хоби беше шев и кройка. Та реших да обединя тези две мои хобита в едно и направих шевна машина. Идеята ми беше самата шевна машина да е торта, дори подготвих скелето за това, но в последния момент се отказах, тъй като не ми се видя достатъчно стабилно и рискувах да проваля участието си. Така че прибегнах до изпитания стар начин за слепване на топчета зърнена закуска с разтопени желирани бонбони. Оформих и покрих с домашното ми захарно тесто и украсих с розички. За да не е скучна цялата работа сложих две мишлета, които да шият на тази машина. Искам да отбележа, че момичето мишле е изплезено за закачка.
8 коментара:

 1. Уникална! Уникална! Прекрасна.
  Май тези коментари са достатъчни ;)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти Дани! От естет и кулинар като теб, тези думи са много, много важни за мен!

   Изтриване
 2. Наистина е прекрасна!Приказна!
  Мишлетата шият роклята на Пепеляшка :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ели, благодаря за вниманието и милите думи!

   Изтриване
 3. Последните ти торти са прекрасни! Просто произведение на изкуството! Поздравления за сръчните ръце, майсторлъка и идеите! :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много благодаря! С практиката нещата определено стават по-добре, но имам още толкова много да се уча.

   Изтриване

Коментари