Етикети

понеделник, 8 октомври 2012 г.

Бисквитки


Още малко летни мотиви, че в скоро време ще минаваме на зимна тематика.



                                         

                                          

2 коментара:

  1. толкова хубави бисквити не бях виждала - порсто са прекрасни и великолепни, много много ми харесват - ако може още да приложите рецептата за и ние кулинарно неграмотните да се научим на някоя майстория - поздрави до всички тук и до скоро

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавите думи, радвам се че са ви харесали! Правени са по тази рецепта

      120гр масло
      200гр пудра захар
      Разбиват се до побеляване, добавят се 2 яйца и ванилова есенция и се доразбиват.
      В купа отмерваме около 500гр. брашно и 1ч.л.бакпулвер. Маслената смес се изсипва в брашното и се меси до получаване на меко тесто.
      Готовото тесто се увива в свежо фолио и се оставя в хладилник около 10часа.
      След това се разточва и се изрязват с формички сладките. Пекат се на около 200гр. на вентилатор.
      В тази рецепта маслото може да се смеси с фъстъчено като се спази грамажа, става страхотно. Може да се добавят есенции и подправки според вкуса. А може да се добави и какао, но количеството на брашното трябва да се намали.

      А са декорирани с готов фондан, който може да закупите от онлайн сладкарски магазини. Прилагам някои линкове на магазини, от които пазарувам аз - там има фондан, формички и сладкарски бои. http://www.cookibooki.bg/, http://www.aromashouse.com/, http://www.hitrini.com/

      Успех със сладките!

      Изтриване

Коментари