Етикети

сряда, 7 март 2012 г.

Портокалова торта




Пандишпанов блат
5яйца
10с.л.захар
10с.л. брашно
1ч.л. бакпулвер
Белтъците се разбиват на сняг със захарта, добавят се жълтъците и постепенно брашното и бакпулвера. Разделя се на 2 части и се пече в тортена форма с диам. 26см

Какаов блат
1ч.ч. брашно
1ч.ч. захар                 
1ч.ч. счукани орехи
1ч.ч. кисело мляко с 1ч.л.сода бикарбонат
3 яйца
4 с.л. какао
Разделя се на 2 части и се пече във форма 26см

Шоколавов крем
3пак. Крем Оле на д-р ЙОТКЕР шоколад, разбити в
1л. прясно мляко, добавя се
200 гр. разтопен натурален шоколад и
1 пак. желатин, накиснат и след това разтворен на водна баня в малко вода
Сладко от портокалови корички на вкус

Ванилов крем
300мл прясно мляко с крем Голди микс /или какъвто харесвате ванилов крем/ и добавяме подсладена сладкарска сметана на вкус
Сладко от портокалови корички

Тортата се сглобява във форма първо пандишпанов блат, крем шоколад, после какаов блат, крем Голди микса, какаов блат, шоколадов крем и накрая пандишпанов блат. Измазва се с шоколадов крем и се залива с разтопен шоколад, разреден с малко олио. Украсява се с резени портокал и кафява захар. Портокала се топи в Кристалина за запазване на  цвета и за по-добър  вкус.

Пандишпановите блатове се сиропират с по 1ч.ч. прясно мляко, а какаовия блат с по 1к.ч. кафе.

Получи се една невероятно сочна, ароматна и апетитна торта, опитайте! Добър апетит! 



А ето още една торта, правена по същата рецепта, но с добавени и други плодове.






3 коментара:

  1. Тази торта е точно по мой вкус. Портокал и шоколад - чудна комбинация!

    ОтговорИзтриване
  2. Честит празник!Бъди много щастлива , обичана и усмихната!Страхотна торта!

    ОтговорИзтриване
  3. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МИЛИ МОМИЧЕТА! Благодаря, за милите думи и че наминахте на този празник при мен! Считайте се виртуално почерпени с парченце тортичка!

    ОтговорИзтриване

Коментари