Етикети

вторник, 17 януари 2012 г.

Торта книга

За тази торта бих искала да ви разкажа повече, тъй като до сега не съм срещала такъв възторжен отзив. Тортата ми е поръчана от една моя позната за юбилея на съпруга и. Заедно обсъдихме няколко идеи и последно се спряхме на книга, тъй като човека обича да пише и има издадена книга, а върху корицата решихме да апликирам зодията Кози рог. Тортата е еклерова, като еклерите напълних с ванилов крем, а основата е пандишпанови блатове и  шоколадов мус.
В деня на празника дамата, правеща подаръка-торта, дойде и определено показа задоволство от свършената от мен работа. Надявах се да одобрят и вкуса, тъй като тортите ми не са отровно сладки и основно ползвам натурален шоколад при шоколадовите ми кремове и мусове.
На следващия ден изпратихме сина ми  да пазарува в магазина, който държи семейството, за което правих тази торта и като се върна детето каза, че ми изпращат специално поздравления и че тортата е била атракцията на вечерта. По-късно аз също отскочих да донапазарувам някои неща и от вратата ме посрещнаха съпругата и дъщерята с широки усмивки на лицата и с еуфория от отминалия празник. Разказаха колко доволни са останали и от вкуса и от вида на тортата всички и колко снимки е отнесла моята Книга. Същата вечер рожденика срещнал съпруга ми и със същото приповдигнато настроение, изказал възхищение от тортата, която направих и изпратил кутия шоколадови бонбони, да се почерпим всички за рождения му ден. Да е жив и здрав Боби и само хубави неща да му се случват в живота!
А аз се почувствах страшно удовлетворена от свършената работа, а тяхното добро настроение се пренесе и у нашето семейство! До сега никой не е показвал така емоционално отношение към торта, направена от мен и определено ми се прииска да започвам да правя нова!
Сега ще ви покажа и тортата- книга, като определено отчитам и виждам недостатъците, но важното е, че направих с нея хората щастливи!

3 коментара:

  1. Е, наистина е прекрасна - идея, изпълнение, всичко!!! Нищо чудно, че са останали толкова доволни хората ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Траяна, Ели, много сте мили, благодаря ви! Отнесох доста критики за непокритата подложка и леко празна дясна част от композицията, ама другия път повече :)))

    ОтговорИзтриване

Коментари