Етикети

неделя, 13 февруари 2011 г.

Шоколадово руло
Продукти:
5яйца
10 с.л. захар
15 с.л. брашно /равни, без връх/
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия /течна/
Белтъците се отделят и със захарта се разбиват на твърд сняг. След това се добавят жълтъците и се бие още малко. Постепенно се добавя пресятото брашно, заедно с бакпулвера и накрая и ванилията.
Крем:
1 крем Оле шоколад на доктор Йоткер, приготвен по описания на гърба на пакетчето начин, но с по-малко мляко - 300мл
200мл сметана течна подсладена
1/2 ч.ч. течен шоколад /аз имах Финети/
Разбива се сметаната и към нея се добавя крем Оле шоколад, след това леко са затопля течния шоколад на микровълновата и се добавя към крема.
Блата се пече в голяма тава /използвам тази, която се продава заедно с печката/, върху пекарска хартия на 200градуса около 10мин. След това се оставя върху влажна кърпа да изстине добре. Маже се с крем и се навива на руло.

2 коментара:

  1. Поздравления за блога,много касиви торти! :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! Все още не е достатъчно добър, но с времето се надявам и това да стане. А твоя блог наистина е много интересен и с удоволствие чета публикациите в него.

    ОтговорИзтриване

Коментари