Етикети

събота, 5 февруари 2011 г.

Шоколадова торта СЪРЦЕ














Блат:
140 г меко масло
40 г пудра захар
1 пак. ванилия
6 яйца
130 г натурален шоколад
180 г захар /за белтъците/
180 г брашно
Разбиваме с миксер маслото, пудрата захар и ванилията.Добавяме жълтъците един по един. Шоколадът се разтопява на водна баня и се прибавя към сместа. Белтъците и предвидената за тях захар се разбиват на сняг и се смесват с тестото заедно с пресятото брашно постепенно.Кръгла 24-сантиметрова тавичка се застила с хартия за печене.Изсипваме тестото и заглаждаме повърхността. Печем при 180 С в предварително загрята фурна. За по-сигурно можеш да провериш с клечка как се е изпекъл блатът. След като изстине, го разполовяваш и се слепват давата блата с крем. За да е по-висока за тази торта съм направила още 1/2 от дозата, за да се получат 3 блата
Сиропирани са с по 1чаша ароматно кафе.

Крем:
Крема е ганаш. Или за тази торта съм използвала 700мл бита,подсладена сметана и 400 гр натурален шоколад, разтопен на водна баня.

2 коментара:

  1. Да, това е така наречената РУСКА МАСТИКА2. Дала съм линк към темата, в която е описано как се приготвя при еклеровата торта.

    ОтговорИзтриване

Коментари